مواد
اول برای تهیه و تنظیم ترخینه آش:
بلغور
گندم دانه ریز شیر
زرد رنگ
چوبه زیره
(اختیاری)
غذاهای
محلی استان خراسان رضوی
منش
تهیه:
1 . بلغور شسته گردیده را با شیر ادغام می کنیم . به میزان ای شیر بیشتر میکنیم که مخلوط غلیظ باشد و شیر اضافی نداشته باشد .
2 . زرد رنگ چوبه را بیشتر کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود .
3 . مواد را تکه تکه از هم جدا میکنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری میگذاریم تا تماما خشک شود .
4 . آنگاه با به کارگیری از خرد کن آن ها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن می کنیم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً کم آب شوند و در صورت رغبت در این تراز میتوان مقداری زیره نکوبیده به آن بیشتر کرد .
5 . این دسته ترخینه (بلغور شیر کم آب شده) را میتوان تا یک سری ماه در یخچال (در ظرف در بسته) حفظ کرد .
نکته:
برای تهیه این ترخینه حتماً از بلغور دانه ریز به کار گیری کنید!
مواد
اول برای آش بلغور شیر:
بلغور
شیر کم آب 2 پیمانه گوشت
چرخ گردیده 100 گرم پیاز
1 عدد شلغم
2 عدد (اختیاری)
راه اندازي فست فود
خط مش
تهیه:
1 . پیاز را خرد کرده در روغن تفت میدهیم .
2 .
گوشت را بیشتر کرده کمی که تفت خورد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه میکنیم (نیاز ی به ادویه ندارد)
3 . در رخ تمایل می توانید در این سطح مقداری شیر را هم یار آب، به آش بیش تر فرمائید .
4 . شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تکه های درشت تقسیم کرده و به آش بیش تر میکنیم .